Дата и час: Нед Ное 02, 2025 4:59 pm Разширено търсене

Още по-интересното беше как се прави аварийно спиране с товарен влак 2300 т. за по-малко от 300 метра... Явно бая хора се бяха нахвърляли на това място и после с пача всичко се оправи :) Откъде си изтеглил трасето?

.Ти си прав-има някакъв бъг с шрифтовете,който ще оправя след поредната преинсталация.Маршрута може да се намери тук или тук free.Не виждаш снимките ли?Да не е от браузера - аз ползвам Мозила.Не е страшно - този маршрут съм го минал от край до край не един път така че дори и да не може да се оправи ще преживея и без него докато си преинсталирам уиндоуса - не се занимавай напразно - предполагам че имаш по-важни дела от това,а и аз имам и други маршрути!По-скоро има проблем с два румънски маршрута Deva - Tirgu Jiu route и CFR Route и понеже съм почитател на румънските железници много искам да ги подкарам но не успявам.Имам всички други румънски маршрути от трите им сайта:
Поразрових се в гугъл да разбера какво означава тази грешка в ОR (invalid data exception:shape index not found) и по това което бяха написали и други разбрах че означава липса на някой шейп или някакъв друг елемент от папката Global,но не можах да открия проблема.Така че ако ти се занимава пробвай дали ще подкараш някое от тези румънски трасета(ако не си ги подкарал вече).Много искам да пробвам CFR Route,защото знам че е много качествено направен,с внимание към детайлите,представя по-важните линии в Румъния и е около 3500км.Гледал съм клипчета,чел съм в румънските форуми и съм запознат с творчеството на румънските ни съседи и със сигурност мога да твърдя че и двата маршрута са качествени и изпипани и като обекти и като атмосфера,освен това сигнализацията им е доста подобна на нашата и не на последно място това са родните маршрути на локомотиви като LE5100,LDE2100 и LDH125, а и контактната мрежа е направена качествено-не като единичната жица от default-а,която изглежда абсурдно и разваля впечатлението от маршрутите ,колкото и добре да са направени(дори по мое мнение по-добре е без нея-хубаво е че в настройките може да се махне).Така че ще оценя помощта на съфорумниците за румънските маршрути и може да предоставя някои от маршрутите които съм свалял от просторите на нета(например от UKTS,където се чака на опашка с часове и после се сваля с 4.8 kb и трябва търпение)като Dorset Coast 6:London-Reading-Portsmouth-Yeovil-Weymouth,Bristol-Cardiff 5,Crosby Valley Railway,Douce France X,Brest-Rennes,Camino de hierro Soria 2 или някои от платените трасета на Making Tracks(Greater Eastern:London-Ipswich-Norwich,Enterprise:Dundalk-Belfast,Londo&SouthEast),серията Pro-Train,German Railroads,3D TrainStuff,Maple Leaf Tracks и много други които съм събирал в продължение на около 8 години за МСТС,както и всички DLC-та за RailSimulator/Railworks/Train Simulator 2012,2013,2014,много допълнения за Trainz/ProTrainPerfect,BVE/OpenBVE,Subway Simulator 1,2 и 3,и полския freeware симулатор Mazsyna EU07,ако някой се интересува.

Хем сигнализацията е близка хем и си ми е някак като при нас си
Това трасе CFR да не те излъжа ама май съм го пробвал и си спомням,че в сравнение с Alfold-a не е особенодетайлно и малко ме разочарова.Гарите и района около тях е добре ама между тях си е мизерийка може би,за да не стане супер тежко трасето ама все пак.Ако беше по-детайлно щеше да е уникално.Спомням си,че карах от Констанца до някъде и ме радваше Дунава и тн.,но в крайна сметка го делнах.Английските трасета също мен лично не ме впечатляват особено,а френските не съм ги пробвал,а е крайно време
На харда имам малко на 83 ГБ с неща за МСТС и ще се увеличават тъй-като постоянно ъпдейтвам "имането"
Ако някой му трябва нещо да пита,правя проверка и ако го имам го получава :) Иначе и аз съм се залостил в uktrainsim-a и ръша наред дизелаците,после електриците и така всичко подред.С 5-те кб и висенето по опашки ще ми трябват десетина години ама айде сега лека полека ще стане.Ще видя тези дни на лаптопа да пробвам да сложа CFR-a и да го погледна.Понякога когато даден липсващ файл го няма и в нета аз просто вземам някои малък другфайл да речем на дърво или кошче нещо такова и просто му сменям името и го слагам на мястото на липсващия файл и понякога се получава

Наистина може би Alfold е едно от най-добре направените и детайлни трасета.Аз имам версия 6.03(дали е актуална?).Аз съм голям фен и на британските железници и затова обичам техните маршрути - все пак те са родители на железниците и тяхната железопътна мрежа е много добре развита,а и в Train Simulator 2014 (в момента това е любимият ми симулатор)има предимно британски content ,но и добрият стар MSTS все още не е за изхвърляне въпреки че вече е на почтена възраст.От френските маршрути препоръчвам двата които съм изброил по-горе,а именно - Douce France X и Brest - Rennes - и двата са freeware ,не са жалени обекти и на места може би са малко тежки,но затова пък са наистина красиви.Има ги и не мисля че ще е проблем да се намерят след кратко търсене в Гугъл.Също така при руснаците има един маршрут който е много добре направен - ZILUPE 3.6.И той се обновява от време на време и е много красив с различни направления и много близък до реалността,но и тежичък.Препоръчвам го с две ръце за тези които не са карали на него.Това с преименуването на файлове които не се намират и аз съм го правил,но не знам какъв е случая с CFR - затова се обръщам за помощ - дето се вика две и повече глави мислят по-добре от една.Довиждане засега.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта