Въпрос
-
bdz_electric
- Утвърден участник

Въпрос
Как се набират автоматично позиции при ерките?
- msts_4ever
- Утвърден участник

Re: Въпрос
В реалния свят ли? Ако да, по следния начин: Контролера има общо 6 позиции за набиране- I(набиране на единични позиции с връщане на контролера до 0-ва позиция(на контролера, не на локомотива)), II(автоматично набиране на позиции), след като си набрал определени позиции и пуснеш контролера, той автоматично се връща на 0-ва позиция (на контролера). Има и IV шунта. След натискане контролера надолу се избира I, II , III и IV. Като се набере шунт контролера не се връща в начална позиция. За сваляне на позиции е същото, но без шунтове и при даване на автоматично сваляне, контролера остава в него положение. След сваляне на всички позиции, светва една лампа. Няма да казвам номера, защото няма да ме разберете, но кратинката е едно "кръгче". Надявам се да съм бил полезен. Ако има други въпроси свързани с локомотиви серия 42, 43, 44 и 45, както и ДМВ Siemens Desiro моля питайте ме!

-
bdz_electric
- Утвърден участник

msts_4ever написа:В реалния свят ли? Ако да, по следния начин: Контролера има общо 6 позиции за набиране- I(набиране на единични позиции с връщане на контролера до 0-ва позиция(на контролера, не на локомотива)), II(автоматично набиране на позиции), след като си набрал определени позиции и пуснеш контролера, той автоматично се връща на 0-ва позиция (на контролера). Има и IV шунта. След натискане контролера надолу се избира I, II , III и IV. Като се набере шунт контролера не се връща в начална позиция. За сваляне на позиции е същото, но без шунтове и при даване на автоматично сваляне, контролера остава в него положение. След сваляне на всички позиции, светва една лампа. Няма да казвам номера, защото няма да ме разберете, но кратинката е едно "кръгче". Надявам се да съм бил полезен. Ако има други въпроси свързани с локомотиви серия 42, 43, 44 и 45, както и ДМВ Siemens Desiro моля питайте ме!
Много благодаря за разяснението

Много полезна информация, тъй като съм се качвал 2-3 пъти на машина и това което казваш е доста различно от това в МСТС.
А аз си мислим, че само върткаш докрай и то си седи така... да да жестоко съм се залъгвал! 
А аз си мислим, че само върткаш докрай и то си седи така... да да жестоко съм се залъгвал! 
-
bdz_electric
- Утвърден участник

Въпросната лампа да не е 2-рата отляво надясно след тази,която е за у-вото за бдителност?
- msts_4ever
- Утвърден участник

-
didsideout
- Утвърден участник

Можеш ли малко повече информация за този шунт да ми кажеш? С какво се различава от набирането на позиции по другия начин?
-
bdz_electric
- Утвърден участник

Ами при автоматичното контролера не се връща в 0-ва позиция и става по-бързо набирането,докато при единичното набиране при всяка набрана позиция контролера се връща в 0-позиция.но все пак нека той да ти обясни,той ги чатка повече тия работи 

- msts_4ever
- Утвърден участник

При висока скорост на локомотива, намаляването на магнитното поле на електродвигателя води до увеличаване на въртящия момент. Същото се постига чрез включване на допълнителни съпротивления така наречените шунтове.