Дата и час: Чет Ное 21, 2024 2:19 pm Разширено търсене
bdz_electric написа:Здравей и добре дошъл в нашия форум!
Всичко което не ти е ясно го има описано във форума,но все пак ще обясна:
-изтегляш си .rar файловете и ги разрархивирваш в папка TRAINSET,която пък се намира в папка TRAINS в главната директория на играта
-след това изтегляш COMMON.CAB и COMMON.SND които се намират в Чешки тракционенн подв.състав>>>Кабини и съответно Звуци и ги разрархивирваш отново в TRAINS>>>TRAINSET
-за да ти се появат в играта е нужно да си направиш композиции.сваляш си програмата ConBuilder(в сървъра Бълг.Тракц.подв.състав>>>приложен софтуер>>>ConBuilder и сваляш първи файл.след като го свалиш го инсталираш(няма значение къде).после отваряш програмата и трябва да зададеш къде се намира директорията на играта (пр. C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator) и даваш ОК.ако всичко си направил така трябва да ти се появат две графи - отляво локомотивите,отдясно - вагоните>>>избираш си локомотив,след това вагони,даваш некво име на композицията и SAVE-аш.
В общи линии - това е.Ако нещо не ти е ясно питай
П.П В друга тема e описано подробно как да си направиш сценарии(активити)
2Xtreme написа:Здравей и от мен. Сега някои локомотиви (предимно аз които съм правил) са под формата на .exe файл. При тях само трябва да посочиш в кой дял на компутъра ти е играта (C, D, E и т.н.). Друго нещо е, че трябва да гледашв папката TRAINS като сложиш папката с локомотива, например BDZ 44 087, в нея само да се намират разни файлове и евентуално папки SOUND и CABVIEW. Обмислям скоро време да преработя всички локомотиви и вагони, да ги направя във .exe файлове и да се заменят със старите. НО това е за в бъдеще. Можеш да попрочетеш доста теми тук, има интересни работи. Ако има нещо питай, все някой ще ти отговори.
2Xtreme написа:Повечето трасета са .ехе файлове. Просто отваряш и инстлираш, като само трябва да промениш кой дял на компютъра е симулатора. Има и някои, които са като архиви, но тях дори и аз не съумявам да ги инсталирам.
bdz_electric написа:Щом си инсталираш COMMON.SND трябва да си настроиш енг файла на съответния локомотив
-влизаш в папката на лок. и търсиш файл с разширение .eng
-отваряш го с Notepad или Wordpad
-търсиш(някъде по средата и в края)трябва да пише SOUND и в скоби е указан смс файла за машината отвън, по надолу и смс файла за кабината.
-в тези скоби пишеш (пр. ..\..\Common.snd\cd242\242eng.sms и в др. графа,където ти е за кабината (..\..\Common.snd\cd242\242cab.sms)
-за трасетата:просто трябва да ги инсталираш в папка ROUTES ,след това влизаш в папката на трасето и АКО ИМА ФАЙЛ INSTALLME.BAT (не навсякъде го има) трябва да го натиснеш и да изчакаш да зареди,ако няма такъв файл нищо не правиш
ПП. Пътя за звука е примерен.
ПП2 За да инсталираш трасета трябва да инсталираш Xtraks . има ги в сървъра в Бълг.тракц.подв.състав>>>Разни
lucho написа:Ех, това да му е кахъра! Натискаш 3 пъти yes и си готов. Аз имам над 50 такива прозореца при старт на игра
bdz_electric написа:Трябва да оправиш и .wag файла на вагона,по същия начин както при локомотивите.
изтегли си от сървъра ZVUKY,разрархивирай го в TRAINSET и след това напиши пътя до звука в .wag файла.
А грешката за ..shape data.. енг файла не ти чете .sd файла и трябва да го оправиш (в началото на енг файла мисля че беше) трябва да напишеш правилния .sd
пр.: .sd файла е cd242281(напр.) a в енг го пише като cd242203(напр.) >>> е трябва в енг файла да напишеш правилното(в сл. - cd242281) и си готов
ПП За .s файла е същото както е за .sd.
Назад към Пояснения и проблеми с МСТС
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта