Лошото е , че не става въпрос за тази прозрачност а как са точните настройки при експортирането на материала от Gmax към shape file. Става дума за това:
Немога да разбера точните настройки и не го експортира по правилен начин и симулатора или не анимира обектите както трябва или прави целия модел прозрачен... а до умовете до които се допитах не казват нито дума спрямо това какви настройки трябва да са ... Така, че се налага да пробвам всички възможни вариянти а те са доста ... С което повече неща се прецакват и се налага да се започне от самото начало което е доста изнервящо въпреки, че съм му хванал цаката и го правя за по-кратък период от време не както в началото, но за сега не се получава нищо .... Когато няма прозрачност не анимира колелетата и пантографите. Когато има прозрачност няма модел... А и нещо с тези High poly модели не се получава така както го описват във разни форуми в интернет, а и аз нямам толкова големи познания в 3D моделирането обучавам се сам в момента, с доста четене и гледане на разни уроци .... Така, че може би работата ще се забави доста ... Само събота и неделя имам повече свободно време за да пробвам разни неща...
ПС: За голямо съжаление, това е положението в момента.....