Хайде да си хвърля и тук мнението
Моето предложение е да се започне подред:
1. БДЖ 41.00 - на сайта на чеха има локомотив,който е изключително приличащ на нашите 41.00 с малки разлики.Този модел мисля,че може да стане най-лесно,аз започнах да правя един рипейнт,но напоследък нямам време и работата е на малък процент все още.
2. БДЖ 41.1XX - моделите на mostly са страхотни,а на Skura не мисля,че ще му представлява проблем да направи и той един такъв локомотив,даже мисля,че 41.40 ще се хареса изключително много и на чехите
3.БДЖ 42 1XX - култови локомотиви за нашите железници,груби,ръбави,но уникални.Тук имаме късмет тъй-като все още има действащи екземпляри и има доста снимки,които могат да послужат за текстури.Също смятам,че ще се хареса на чехите тъй като е странно изглеждащ и ако са виждали такъв е общо взето само на картинка
4.БДЖ 43.XX - и тук mostly ни зарадва с много добър модел,а Skura има няколко разновидности на CD 242 от които съм сигурен,че също ще направи добър Файтер.
5.БДЖ 45 XXX - Мисля,че нямаше външни разлики между серии 44 и 45,а просто им е променено преводното число на редукторите на колоосите с цел намаляване на скоростта и повишаване на теглителните характеристики тъй,че последното предложение може и да не се брой
За народните творения като 41 103 и 43-1923 задачата ще е изключително сложна тъй-като снимковият материал е оскъден,а чертежи надали биха могли да се намерят.Все пак нищо не пречи да ги покажем на Skura.Той е създал модел на локомотив,който на практика никога не е бил произведен от Scoda,но е еднакъв по външен вид с друг електровоз,а и явно е ползвал чертежи и други източници на информация до които е имал достъп.Нека всеки напише какво мисли и наистина да се решим да изпратим едно писмо до човека,ако се навие да направи локомотивите ще е идеално.Ах колко ме е яд,че математиката и свързаните с нея глупости са ми тъмна Индия иначе с радост бих се заел със създаване на модели ама какво да се прави - не мога