Да питаме във форума им няма абсолютно никакъв смисъл.При чехите нещата са като навсякъде - има няколко човека,които правят 3D моделите,а останалите рипейнтват.Въпросът е че си имат разделение - хора които се занимават само с текстурите,такива които се занимават само със звуците,създатели на трасета,създатели на обекти,създатели на кабини,създатели на вагони,създатели на локомотиви-електрически,създатели на локомотиви-дизелови,рипейнтъри,форумци,web екип.Skura е един от основните им 3D моделисти,а по отношение на електрическите локомотиви са само той,Pikku и един словак,които обаче работи само по техните серии 263,350 и тн. които нямат нищо общо с нашите локомотиви освен това,че са произведени от Шкода.Всеки създател е направил Х модели на различни серии и си работи само по тях.Пример:Pikku работи по серии 122,123 и 130,а Skura по 230,240,242 и др.,но никога не си работят един на друг по моделите освен при дизеловите локомотиви и то само за някой repaint.По този начин стоят нещата и с другите модели тоест има едно ядро от 3D инженери покрай които се върти всичко останало и щом Skura е отказал не мисля,че друг ще се съгласи да направи каквото и да е за нас тъй като ще му трябват моделите на Skura върху които да работи.Представете си например,че Skura скоро ще завърши някой локомотив над които работи и е взел предвид писмото ни и да кажем е решил да помогне и хоп изведнъж чете във форума им молби за локомотиви каквито е получил и той.Може пък да се почуства недооценен знае ли го човек или да му се сторим неблагодарници,че търсим някой друг след като той ни е направил 42.00 и 44.00!Истината е че би трябвало да получим отговор досега дори и да беше негативен,но може би все още обмисля или има нещо което го забавя,а ние не знаем за него.Ами представете си,че се е случило нещо лошо да речем.Толкова дълго сме ги чакали тези локомотиви,дайте ще потърпим още малко.Реалността обаче е че хората си работят по техните локомотиви,имат си екип,работата им върви добре,радват си се и така.На нас никой не ни е длъжен.Аз съм убеден,че ако си намерим поне 2-ма добри 3D моделисти наши момчета ще направим и ние добра организация като чешката,но при пълна липса на водещо звено като 3D моделирането няма как да стане работата.Колко модела са създадени от родни моделисти? Започнете по серии и ще видите какъв ще е отговора...На Skura трябва даже да сме му благодарни,че ей тъй ни направи серии 42 и 44,което никак не е малко,защото без тях щяхме да караме разни щайги в MSTS.В интерес на истината той има качени на своя сайт проекти за локомотиви от 2-3 години които все още само стоят като проекти тоест може би работи по тях,а може би не.Според мен е напълно възможно на този етап да работи по довършването на някой локомотив или локомотиви и след това да ни обърне внимание и на нас,но аз съм 100 % убеден,че дори и да пишем във форума им пак няма да стане нищо.Освен това този човек явно работи или има връзки в Шкода тъй-като се добира до информация и архивни данни за различни локомотиви произвеждани от тази фирма.Моето мнение е да почакаме още малко и евентуално след 1 месец да му пишем още 1 писмо.Сигурно ли е че е получил писмото? Има ли отметка за получаване? Може да сме каръци и да се е получил някои бъг
Дайте ако не получим отговор до 1 месец ще му пратим пак писмото и ако отново няма отговор тогава пак ще мислим.