Знам кой е проблемния файл: Стерня.ace.Това на руски означава стърнище и е текстура за земята.От всички 9 файла само този е с 6 букви и излизат 6 въпросителни
.Ти си прав-има някакъв бъг с шрифтовете,който ще оправя след поредната преинсталация.Маршрута може да се намери
тук или
тук free.Не виждаш снимките ли?Да не е от браузера - аз ползвам Мозила.Не е страшно - този маршрут съм го минал от край до край не един път така че дори и да не може да се оправи ще преживея и без него докато си преинсталирам уиндоуса - не се занимавай напразно - предполагам че имаш по-важни дела от това,а и аз имам и други маршрути!По-скоро има проблем с два румънски маршрута
Deva - Tirgu Jiu route и
CFR Route и понеже съм почитател на румънските железници много искам да ги подкарам но не успявам.Имам всички други румънски маршрути от трите им сайта:
Train-sim romaniaTrenulezzeBlackrailкакто и почти целия ПС и всичко върви без проблем освен тези двата.Не съм сигурен какво е но има някакъв проблем-нещо липсва може би от Global-а,но не успях да ги подкарам нито на МСТС нито на Open Rails.Във MSTS просто забива още преди да се стартира симулатора,а в OR ми дава грешка и пак не иска да стартира.
Поразрових се в гугъл да разбера какво означава тази грешка в ОR (invalid data exception:shape index not found) и по това което бяха написали и други разбрах че означава липса на някой шейп или някакъв друг елемент от папката Global,но не можах да открия проблема.Така че ако ти се занимава пробвай дали ще подкараш някое от тези румънски трасета(ако не си ги подкарал вече).Много искам да пробвам CFR Route,защото знам че е много качествено направен,с внимание към детайлите,представя по-важните линии в Румъния и е около 3500км.Гледал съм клипчета,чел съм в румънските форуми и съм запознат с творчеството на румънските ни съседи и със сигурност мога да твърдя че и двата маршрута са качествени и изпипани и като обекти и като атмосфера,освен това сигнализацията им е доста подобна на нашата и не на последно място това са родните маршрути на локомотиви като LE5100,LDE2100 и LDH125, а и контактната мрежа е направена качествено-не като единичната жица от default-а,която изглежда абсурдно и разваля впечатлението от маршрутите ,колкото и добре да са направени(дори по мое мнение по-добре е без нея-хубаво е че в настройките може да се махне).Така че ще оценя помощта на съфорумниците за румънските маршрути и може да предоставя някои от маршрутите които съм свалял от просторите на нета(например от UKTS,където се чака на опашка с часове и после се сваля с 4.8 kb и трябва търпение)като Dorset Coast 6:London-Reading-Portsmouth-Yeovil-Weymouth,Bristol-Cardiff 5,Crosby Valley Railway,Douce France X,Brest-Rennes,Camino de hierro Soria 2 или някои от платените трасета на Making Tracks(Greater Eastern:London-Ipswich-Norwich,Enterprise:Dundalk-Belfast,Londo&SouthEast),серията Pro-Train,German Railroads,3D TrainStuff,Maple Leaf Tracks и много други които съм събирал в продължение на около 8 години за МСТС,както и всички DLC-та за RailSimulator/Railworks/Train Simulator 2012,2013,2014,много допълнения за Trainz/ProTrainPerfect,BVE/OpenBVE,Subway Simulator 1,2 и 3,и полския freeware симулатор Mazsyna EU07,ако някой се интересува.
П.П. Проблеми със символите на кирилица имам само в MSTS и Train Store - другите приложения ги разпознават и няма никакъв проблем с разчитането.Има някакъв бъг ,но не знам защо само в MSTS се проявява???
Любомир.