Ама с кой симулатор ти лагва така - MSTS или Open Rails? Аз ползвам само втория вече.MSTS-а го инсталирам само,за да може Open Rails да му ползва материалите и директориите и да работи лесно. Моята машина е на 10 години почти,тая година ще прави юбилей така,че ако не си пробвал Open Rails те съветвам да го направиш - всичко върви много по-добре с него и графиката е поне 2 нива над MSTS. PC-то ми е с двуядрен процесор, 4 ГБ РАМ, 1 ГБ видео и 1.5 ТБ харддиск тоест въобще не е някаква извънземна машина да не кажа,че към момента си е направо старичка и слабичка.Взел съм и още RAM, че да я направя 8 GB. Принципно с 8 GB и 1 GB видео от среден клас и нагоре Open Rails трябва да хвърчи.Насичането и тн. за което говориш си е предимно от самото трасе - то става все по-голямо, по-детайлно и съответно по-тежко.Затова и не върви гладко понякога.При мен много рядко има подобни проблеми само на няколко места където има огромно струпване на обекти - там ми се получава лаг.Предполагам,че след като сложа още RAM няма да имам вече абсолютно проблеми дори и след излизането на версия 7.0 на трасето.Надявам се някой ден да имаме наш сървър и да разцъкваме по трасето.В Унгария съм попадал на страница във Facebook където си организират всекидневно мрежи на това трасе и карат по 20-30 човека ама при нас ....